slider-item
slider-item
slider-item

Even voorstellen

Ik ben Mimi van Baars, gediplomeerd hondengedragstherapeute en instructeur.

Het werken met honden en andere dieren heb ik bijna mijn hele leven gedaan. Ik heb 15 jaar bij een dierenarts gewerkt. Vanaf 1981 ben ik begonnen met les geven. Eerst 10 jaar bij een kynologenclub. In 1981 heb ik de opleiding gedragstherapie gedaan via 0&0.( opvoeding en opleiding voor honden.) Later heb ik bijscholing gedaan bij Dogvision. Vervolgens verschillende instructeurcursussen via 0&0. Ik ben 10 jaar lang lid geweest van Alpha vereniging voor gedragstherapeuten. Omdat ik me niet op mijn plaats voelde bleef ik zoeken in het omgaan met honden. Diverse workshops heb ik gevolgd, onder andere in Ameland, clickertraining, SATS en nog vele anderen. Tot ik bij Jolanda Bijl kwam en de opleiding ben gaan volgen van Sheila Harper. Er ging een wereld voor mij open. Ik kwam in aanraking met de kalmerende signalen. Een zeer hondvriendelijke benadering waarin de hond centraal staat. Er waren wat puzzelstukjes waar ik naar op zoek was in het omgaan met honden. Die heb ik gevonden.

Vanaf 2010 heb ik workshops gevolgd bij Raili Halme. Deze workshops zijn een onderdeel van de hond georiënteerde opleiding. Ook heb ik het driedaagse seminar van Anne Lill Kvam gevolgd. In 2011 heb ik het eerste summercamp in Nederland mee mogen maken in Koningslust. Er staat nog veel op mijn programma. Zo ga ik nog een seminar van Turid Rugaas volgen en wil ik de speurcursus van Anne Lill gaan doen.  April 2012 was het dan zover, een driedaagse workshop van Annel lill gevolgd. November 2012 heb ik een geweldige workshop voor proffesionals hersenwerk gevolgd. Veel geleerd wat ik nu in de praktijk kan brengen. Juli 20 13 het summercamp bijgewoond. Weer grandioos veel geleerd over de eigen lichaamstaal maar ook van de hond. In september 2013 een vervolg workshop van Anne lill. November 2013 een heel bijzonder weekend gevolgd van Turid Rugaas.  Geen nieuwe dingen gehoord maar toch zeer zinvol. Volgend jaar staan er weer leuke dingen in mijn agenda. Later meer hierover. In februari 2014 samen met Bora een gewelidg lang weekend van drie dagen een balansweekend gehad bij hondenschool n de maand augustus bij hondenschool de laar een paar leuke ideeen opgedaan voor het hierkomen ( recall ) In oktober 1 dag workshop Turid rugaas rashonden. November 2014 Turid rugaas drie dagen: puppy’s jonge honden en angst. Volgend jaar zit de cursus hersenwerk er aan te komen.
Juni 2015 ben ik officieel coach hersenwerk voor honden. September 2015 webinar van Jean dodds over de schildklier, enten en voeding.

November 2016 seminar turid Rugaas

Januari, februari 2017 coach traject jelien Lammers.

Mijn doel is om mensen te begeleiden en leren samen te werken met hun hond, zonder straf of dwang. Het opvoeden staat centraal in de cursussen. Samen plezier maken, samen luisteren, samen wonen. Het welzijn van hond en baas staat in een hoog vaandel.