slider-item
slider-item
slider-item

Gedragstherapie op maat

Wat is probleemgedrag

Het is pas probleemgedrag als jij het zelf als een probleem ervaart. Dat betekent niet dat het voor de hond niet vervelend is. Want een hond die bijvoorbeeld blaft voelt zich niet prettig. Een hond die blaft is meestal gespannen, heel erg gespannen.

Wij ervaren gedrag als probleemgedrag  als we er hinder van hebben. Stel de hond kan niet goed alleen zijn en hij blaft veel dan hebben veel mensen er last van. Jijzelf omdat je niet weg kunt, de buren omdat die elkaar niet kunnen verstaan omdat je hond joelt. Voor de hond is het ook vreselijk want hij voelt zich in de steek gelaten.

Vaak denken we juist aan ons zelf en niet aan wat we de hond aandoen. Een hond die veel blaft heeft een hoof stress level, daardoor kan hij allerlei kwalen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan darm problemen, of huidproblemen. Maar hij kan ook andere gedragproblemen ontwikkelen zoals uitvallen naar honden en mensen.

Maar als wij het niet als een probleem ervaren zullen we er niet snel iets aan doen. Het is dan ook goed om de taal van de hond beter te begrijpen zodat we, ondanks dat we het geen probleem vinden, toch onderkennen dat er iets aan gedaan moet worden.

Welke problemen heeft je hond?

  • Blaft de hond veel?
  • Is de hond angstig voor geluiden, mensen en honden
  • Valt de hond uit naar mensen, honden of dingen
  • Vernielt de hond het interieur als je weg bent
  • Trekt de hond aan de lijn
  • Komt hij niet als er geroepen wordt
  • Springt hij tegen mensen op

Mocht je  andere problemen hebben die niet bij het lijstje staan, bel of mail me voor verdere informatie. Met de meeste problemen kan ik helpen ze op te lossen.

Soms adviseer ik eerst contact op te nemen met de dierenarts als er medische problemen lijken te zijn.

Ben je nieuwsgierig naar mijn nieuwe manier van begeleiden? Wil je graag het gedrag van je hond veranderen op een liefdevolle manier zonder het gedrag te onderdrukken? Dan nodig ik je uit voor een intake gesprek van anderhalf uur.  Ik kom bij je aan huis en reken ook benzine kosten. Ik ga kijken wat de oorzaak is van het gedrag. Ik observeer je hond en je krijgt tips wat je kan doen. Daarnaast kijk ik welk traject voor jou en je hond van toepassing zijn. Na het intake gesprek krijg je een verslag.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op.